Wat is Halotherapie?

 

Het zout dat wordt ingeademd heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking, daardoor heeft regelmatig verblijf in een zoutkamer een preventieve werking en verbetert het de conditie bij allerlei klachten van de luchtwegen:

Verkoudheid, Griep, Sinusitis (voorhoofds-, en bijholteontsteking), Allergische reacties van de neus en bovenste luchtwegen, zoals Hooikoorts, Hoest, Benauwdheid, Chronische keel-, neus-, en oorklachten, enzovoorts.

Zout is negatief geladen en trekt na inademing positief geladen deeltjes aan, zoals slijm en stof, wat dan gemakkelijker kan worden opgehoest, waardoor de uitwisseling van zuurstof en koolzuurgas in de longblaasjes verbetert. Als een zoutpartikeltje in aanraking komt met een bacterie of virus, wordt door het zout het vocht eruit getrokken, waardoor het virus verschrompelt en sterft. Daardoor werken zoutkamersessies weerstand verhogend, reinigend en optimaliserend voor de conditie bij Astma, Bronchitis, Taai-slijm en COPD.

Hoe ernstiger de aandoeningen zijn , hoe meer sessies nodig uiteraard nodig zijn om tot een optimaal resultaat te komen. Deze mensen merken gemiddeld vanaf de 2e-3e week verbeteringen (bij +/- 2 sessies per week) zoals:

Gemakkelijker ophoesten van slijm, minder benauwdheid, minder vaak longontstekingen, versterking van het immuunsysteem, betere algehele conditie, beter slapen, betere sportprestaties.

Ook is gebleken dat er na blootstelling van de huid aan het micro-zout, verbetering kan optreden bij huidklachten zoals Acné, Eczeem en Psoriasis. Het zout werkt voor de huid sterk reinigend en ontschilferend.

Ook voor kinderen (vanaf 6 maanden) is de Zoutkamer zéér geschikt. Kinderen reageren  intensief op Halotherapie, zodat regulier medicijngebruik vaak snel verminderd of zelfs voorkomen kan worden (altijd in overleg met eigen arts). Het is een prima manier om de weerstand te helpen verhogen van kinderen, zodat ze minder vaak ziek zijn. Er is een apart kinderhoekje met wat speelgoed, waar ook de iets oudere kinderen zich opperbest kunnen vermaken. De volwassen begeleider van een kind mag uiteraard gratis mee de zoutkamer in.

Een belangrijk voordeel van de zoutkamer is dat het een natuurlijke manier is om uw gezondheid te verbeteren, zónder bijwerkingen!

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar het effect van Halotherapie, (de officiële naam van Zouttherapie)  bij mensen met verschillende aandoeningen. Tot nu toe zijn er de volgende Klinische bewijzen: (Zie de links voor de hele wetenschappelijke artikelen.)

- Bacteriedodend en ontstekingsremmend effect.

- Versterkt de werking van de trilharen en het slijmvlies in de luchtwegen.

- Helpt helder slijm sneller te verwijderen, waardoor minder benauwdheid optreedt.

- Helpt fijnstofdeeltjes uit de longen te verwijderen.

- Vermindert hyperreactiviteit van de luchtwegen

 

Uiteraard claimt  de Zoutkamer niet een geneesmiddel te zijn voor ernstige aandoeningen, maar bij vele cliënten kunnen wel terdege de symptomen verminderen en de kwaliteit van leven in belangrijke mate verbeteren.         Vaak kan na een aantal sessies de reguliere medicatie worden verminderd. (altijd in overleg met uw arts)

 

 

Copyright © 2023 Vellir

Deze website gebruikt geen cookies.

Privacyverklaring

Klachtenregeling